Adab Blogwalking bawak buah tangan...Klik Klik Klik

Saturday, March 26, 2011

Tido depan TV...

Dialog biase kt umah mase ujung minggu....
aku mcm biase tgk tv sambil baring...

Mama: (mama mbebel pjg dlu...) along tido ke? kalau nk tido,tutup la tv tu dulu..dh takde org nk nengok..
Aku: mmmmm...(sambil pejam mata)

HUJUNG MINGGU mmg aku selalu kt umah..
sbb ada muvi yg best kt tv & Makanan yg SEDAp kt umah..

Klu dh sedap mkn,kite tgk tv plak..sambil baring..layaaannn...
konfem la tak tahan lama mata tu duk trkebil2 nk lelap...
(ha,time2 cmni la mama akan dtg mbebel suh tido kt bilik ke,tutup tv ke...)
haiiyyyaaa...teros hilang feel nk tido td...hahahaha

*p/s INI BUKAN AKU

Aku bukan tak nak tutup tv..
tp klu tutup tv,x syok nk tido..
Feel tido tu laen klu tido dpn tv yg trpasang..
(klu korg tak percaye try la...)
lagi2 klu bukak tv1 or tv2,siaran pagi (konfem tido lena...)
lg bosan siaran tv tu,lg sedap nk tido...
kahkahkah...(kena mintak maaf kt Kementerian penerangan pasni...)
=P

Sebenarnye, ini adalah satu tabiat aku sejak dr zaman skolah rendah dlu...
x dapat nk diubah dh..mungkin sbb tu kot bil letrik umah selalu melambong tinggi..
bil tepon melompat2,itu konfem bkn salah aku..hahaha..(xnk ngaku)

Kajian ada menyatakan: Mereka yg tidur dihadapan tv yg trpasang, susah bangun awal pagi...
*kajilah sendiri kt Google ker okey...

Monday, March 21, 2011

PenyeLamat BuMi

Alien datang menakluki Bumi..
Demi Koko yg dicari-cari..
mereka akan tiba tak lama lg..
jd apa mungkin trjadi...
Jadi kita perlukn PEnyelamat Bumi...
BoBOI BoY...!!!




Boboi Boy (1/2)


Boboi Boy (2/2)

Sunday, March 20, 2011

Dance Crew - JABBAWOCKEEZ


This is Jabbawockeez dear Suhaili.... ^^
and correction, they are not from Do You Think You can Dance...
America's Got Talent actually..hahahaha

Extra Link videos:

http://www.youtube.com/watch?v=oXrAJNAYys0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=k04Af2POavw&feature=related

diKala Lena ku denDangkn K-Pop

Apa nk jadi bile mata sukar lena (tak Leh Tidooo)
kite ikut tips2 utk mudahkn tido...
1. Gosok Gigi
2. tepuk bantal n kibas tilam
3. baca Al-Fatihah
4. minum Susu Dutch Lady
tp kalau tips ni pon x jalan,kite kne beralih ke tip terakhir...
5. dengar dendangan lagu K-Pop

Hahahahaha....mungkin ada yg bg tip tgk Cegu Shida 'miming'..tp Lupekan je..

Aku intai K-Pop kt Youtube..trjumpe la video TOP BigBang wat beatbox...member bigbang laen pon ada gk wat beatbox,tp x mantap cm TOP..MenInBlack pon kalah aku rase..tp suare die mmg unik bile nyanyi..


Then aku intai2 video 2pm, Wonder Girls, SnSD...phewiiit!!!
Ha...!! terdetik nk tgk JYP (park Jin Young) menari & menyanyi...Fuyooooo!! giler hebat...cm MJ...

 Kah3...video nie paling lucu...Taecyeon maen ngan Doll Seed..berlatarkn lagu I'll Be Back..
siyes cm kanak2 riang...(padahal aku pon same gk dlu suke wt Doll menari2)...

Terima kaseh Streamyx kerna servis internet yg laju memungkinkn aku menDOWNLOAD music video yg aku view...kah3...(boleh tido lena sambil pasang lagu2 Dream High) ZzzZzzz

Sushi itu..Sushi INi...



Hehehehe.....
TerLIUR tak Air LIUR mereka yg melihat sushi ni..?


Aku pasti Insan Yg sedang Gigih berDIET skang nie pasti trGUGAT..
HahaHAHahhahahA

Sushi adalah FAVORITE aku..
korg pon suke gk kan...? tp sifat Choosy & Picky aku nie telah mbawa kpd satu persoalan...
SUSHI mane yg SEDAP GILER nie....????!!!




pilihan PERTAMA: SUSHI KING

ini merupakan sushi pertama aku mkn dlm hidup aku...itupon setelah diajak n diajar cr pemakanan sushi oleh rakan2ku (hafiz singapore, amin cullen, n zaffy)
abes mkn je,tros TingTong kepale...ehh,aku mkn apa da td..
That's it, it was the 1st and the End..

Kemudian ada pilihan KEDUA: Sushi JUSCO

hahaha..sushi jusco, trkenang time2 aku dgn Shahezy baru lps abes exam 
mase kami 3rd year (Final year to say so)
Ini lah mase nye yg kami jd giler WASABI (benda alah hijau cm rumpai)
maseng2 mencarot2 bile trkena Tusukan dan Sengatan Wasabi..
(makkk aihh, pedih idung,berair anak mata nie...)
however,sushi jusco is not that good compared to sushi King


Pilihan KETIGA: SAKAE Sushi

inilah yg paling menarik..dr saat aku mengenal sakae sushi ,serta memori2 yg diselit antara sushi nie..
Memori hangout @The Curve...Aku, Suhaili Hamasaki dan kawan2...
trmasukla si AMIN (org yg arif dlm sushi2 di malaysia)
Sushi + Sakae...?? oppss..mungkin tidak...Kami hanya mkn Sushi + Vitagen...hahaha
Seriously it was GOOD...dgn tempat yg selesa, dekorasi restoran yg cantek..ada LCD touchscreen utk Order Menu..



Nanti dulu...
ada pilihan KEEMPAT: Sushi ZANMAI



apa plak keistimewaan sushi zanmai ni...?
hasil sumber Amin Cullen, menyatakn sushi zanmai jauh lebih sedap brbanding sakae sushi & sushi King
tp malangnye aku tak dapat nk buktikan kebenaran maklumat tu lg..
mungkin sampai mase nye nt KAMI akan merasa sushi Zanmai ni gk...

SeSawanG Blog

Selamat pagi Bute sume...
Jam menunjukkn 1.30 pg,hari Isnin..
semalam fb aku telah dikunjungi BagindaAswad...
Beliau menyatakan blog aku byk sawang..
Oleh itu,sbgai rakyat prihatin,aku sdg mbasmi sesawang yg ada sekian lama..
hmmmmm...
So,Pagi bute nie aku telah memerah Otak dan Keringat 
bg menghasilkn beberapa karya ulung utk BLOG aku...

nantikan kemunculan nye..... ^^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...