Adab Blogwalking bawak buah tangan...Klik Klik Klik

Tuesday, December 27, 2011

Afdlin Shauki & Harun Salim Bachik rakam filem Boboi, Best Friend Forever


Terkini tentang Boboi Maharaja Lawak Mega
Jenama BoBoi bukan shj berada di pentas ML Mega
malah BoBoi akan merakamkn filem
serta berusaha menghasilkn animasi & komik BoBoi
nampaknye animasi BoboiBoy akan bersaing la nanti




BELUM pun sempat pentas Maharaja Lawak Mega (MLM) berakhir, tuah nampaknya sudah menyebelahi kumpulan Boboi yang sudah mula mengorak langkah lebih jauh ke depan.
Sama ada mampu bergelar juara atau sebaliknya, Boboi akan terus abadi di fikiran peminat selepas ini.
Tidak mahu nama Boboi terus dilupakan selepas MLM melabuhkan tirai Jumaat ini, kini dua penggerak utama Boboi, Afdlin Shauki dan juga Harun Salim Bachik, optimis jenama tersebut mampu melangkah lebih jauh.
Berdiri di atas keyakinan tersebut, Boboi bakal memulakan penggambaran filem Boboi, Best Friend Forever (Boboi, BFF) pada penghujung Januari nanti.
Image Detail

Belum menyenaraikan mana-mana lagi pelakon yang bakal terlibat dalam filem itu, Afdlin Shauki selaku pengarah, turut menunjukkan minat untuk menggunakan khidmat beberapa individu yang terlibat dalam MLM.
"Mungkin Datuk AC Mizal akan berlakon sekali di dalam filem Boboi BFF nanti.
"Selain itu, saya juga berminat untuk menjemput Osbon dan juga Adlin untuk turut bersama-sama memeriahkan lagi filem tersebut.
"Malah, kalau boleh, kami juga nak ajak Datuk Chef Wan sekali," ujarnya kepada Hits baru-baru ini.


boboi maharaja lawak mega Maharaja Lawak Mega Minggu Pertama


Malah, jika tiada aral melintang, jenama Boboi juga akan turut direalisasikan dalam bentuk animasi dan juga komik.
Mengakui kini mereka sedang bekerja keras dalam memastikan nama Boboi terus subur, Afdlin dan Harun bersependapat bahawa genre komedi sebenarnya sangat berpotensi untuk diperkembangkan.
Menjadikan platform MLM sebagai salah satu langkah promosi jenama Boboi, dalam masa yang sama, mereka juga sebenarnya cuba membawa sifat komedi itu untuk diterjemahkan agar dapat diterima oleh seluruh lapisan masyarakat dan juga umur.

2PM : HAPPY BIRTHDAY TAECYEON



 HAPPY BIRTHDAY TAECYEON !!!
 ahli kumpulan 2PM punye besday la hari ni..27 Dec
 dapat sejambak bunga..wooo..
 Birthday aku 28 Jun
 Tolong bagi makanan byk2 ye..


 aku pon penah dpt laa..
 sejambak bunga hidup dgn macaroon (boleh makan)


 Pada 27 Dec 2011 hari ni, Taecyeon upload pic atas ni kt Twitter die,dgn tweet:  
"kekeke This picture was taken before. After wrapping up the filming of the drama, I was congratulated~ kekeke".


 Kim Tae Hee buat 'Peace' sebelah Taecyeon. Dorg nie pelakon utk drama jepun: 
"Fuji TV's "99 Days with a Star".


 Saje post entri nie
 sbb aku peminat 2PM
 sekian...





??? Lady Gaga Kejam Sangat Ke ???



LADY GAGA DITUDUH KEJAM

"Bekas pembantu peribadi Lady Gaga menyaman diva pop itu sbyk USD380K (RM1.17 Juta) atas tuduhan dipaksa menahan kehendak penyanyi itu setiap jam, tidak kira siang atau malam bg menguruskn jadual, kewangan dan makan minumnya. Jennifer O'Neil dari Long Island yg diberi gaji USD75K (RM232,500) setahun, bertahan selama 13 bulan sbgai pembantu peribadi Lady Gaga. Malah O'Neil juga perlu memberitahu jadual hariannya hingga tidak cukup rehat utk makan dan tidur."






Beruntung giler O'Neil tu dpt jd PA  Lady Gaga
Gaji pon masyuk..dekat 20K sebulan
normal la klu dh jd PA tu,mmg la takde Life sendiri
sbb PA kena manage hidup org lain
sbb PA dibayar gaji utk berkhidmat
tp mungkin Lady Gaga patut amek DUA org PA
senang la PA sorg lg nk mintak cuti ke
nak hantar anak ke sekolah lg
nak dating ngan wife or hubby ke
..........
Hollywood Hollywood
isu camtu pon nak sama menyaman
mmg boleh buat duet la keje saman artis ni
..........
Wuuuhhuuuuuu
IDEA

Thursday, December 22, 2011

We bought a ZOO

22 December 2011
WE BOUGHT A ZOO


Semalam aku ada gatal2 tengok wayang kt MidVal...
selepas berjam2 kami pusing2 di Jln Masjid India & Jln TAR, Shopping...
Pada mulanye kami nak tengok cite Sherlock Holmes TERBARU...
alamak, Suhaili Hamasaki, Full Seat laa pulak...

Camne entah boleh terbukak hati nak tengok cite baru ni..
We Bought a Zoo...
sbb pemilihan cite nie, Genre Drama/Comedy..
dan cite baru tu je yg kami tak tengok lg..

Barisan Pelakon We bought A Zoo


Ini Summary We Bought a Zoo;


We Bought a Zoo, a memoir by Benjamin Mee, tells the true account of how the author and his family used their life savings to buy a dilapidated zoo, replete with 200 exotic animals facing destruction, in the English countryside. Mee, along with his children, had to balance caring for his wife, who was dying of brain cancer, with dealing with escaped tigers, raising endangered animals, working with an eclectic skeleton crew and readying the zoo for a reopening. (20th Century Fox)


Nak Review lain? Klik Sini

Starting cite nie best, dgn pengenalan siapa Benjamin Mee..
Mat Salleh pon suke pakai nama 'Mee' ek..?
cume  perkembangan cite ttg anak lelaki, Dylan, tak berapa aku suka..
tp anak pompuan dia, Rosie, comey sgt dgn gaya2 matang..

Cite nie mmg menakjubkan..
Jalan cite yg tak berat..
tp penuh instrumen kekeluargaan..
tak lupe juga kesetiaan cinta..

Scene:Benjamin Mee &Kelly


kalau korang tengok la cite nie..
perhatikan setiap ayat yg ditutur Matt Damon (Benjamin Mee)
sebab korg akan tahu dipenghujung cite nie..
tentang Memori Isteri Benjamin Mee..

"WHY NOT"

Tuesday, December 20, 2011

ARIFF ALFIAN Berpakaian Lengkap Melayu Kahwin GAY

KUALA LUMPUR: PETRONAS menamatkan penajaan Ariff Alfian Rosli, bekas pelajar yang didakwa berkahwin dengan pasangan sejenis di Dublin, Ireland, berdasarkan keputusan dan pencapaian akademik tidak memuaskan yang melanggar syarat perjanjian pinjaman. 

Dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan semalam, Jabatan Perhubungan Media, Bahagian Hal-Ehwal Korporat Kumpulan PETRONAS, syarikat itu memutuskan sedemikian pada Januari 2009.

PETRONAS sekali gus mengesahkan Ariff Alfian adalah bekas pelajar tajaannya di bawah skim Pinjaman Pelajaran Boleh Ubah Petronas bermula September 2001 untuk mengikuti kursus A-Level dan seterusnya melanjutkan pengajian peringkat ijazah perubatan di United Kingdom.


Petikan drp BERITA HARIAN NASIONAL 20 Disember 2011


Rajin membaca suratkhabar dan blog2 nie telah mbawa aku kpd satu kisah HANGAT..
ARIFF ALFIAN KAHWIN SEJENIS !! aka GAY !!






Sakit Hati aku tgk budak ni pakai Baju Melayu lengkap dgn kain songket & tengkolok boleh kahwin dgn LELAKI dalam CHURCH..!!!


Takde costume laen ke nak pakai mamat ni..
Sedih agaknye famili budak ni kt kampong..
Tajaan Petronas mmg dh kena tarik..
Kerajaan Malaysia nk tarik hak kerakyatan dia pon aku tak kesah..


Korang boleh baca artikel2 dan blog2 ini:


BERITA HARIAN : Petronas tamat taja Ariff Alfian Klik Sini


ENCIK NAKAL Blog : Ariff Alfian pelajar malaysia Kahwin Gay  Klik Sini 

NURIZ SPACE Blog : Ariff Alfian Kahwin Gay Pelajar Cemerlang SPM Klik Sini 


MALAYSIA TODAY : Petronas tamat taja Ariff Alfian  Klik Sini

BEAUTIFULNARA : Ariff Alfian dilaporkan hilang di Dublin kini berkahwin dgn teman lelaki Klik Sini


Subway Love 1

Ini cerita minggu lepas laa...
Baru teringat nak publish..
Adik Suhaili nie tak pernah makan Subway..
So Abg Aqil nie bawak la die makan Subway @ The Curve..
(ada DUA coupon Subway, buy 1 meal, free 1 sandwich)

tapi takkan laa nak datang The Curve semata2 utk Subway
Ktorg pon intai2 la movie apa ada kt e@curve
Hehehehe
dah beli tiket Puss In Boots
favorite aku ni pakcik Tony Banderas
suara sedap gharau2, dgn slang France, pandai pikat hati wanita


THE CURVE : HAVING SUBWAY 
CHICKEN TERRIYAKI and SUBWAY MELT










THE CURVE: CHRISMAS DECO 2011






PUSS IN BOOTS : ALA TOMEY-TOMEY





Inilah coupon Subway tu..haha..
kena dapatkan Original copy drp The Star newspaper laa..
mane leh print out coupon contoh ni. cannot cannot...


MMMM...coupon satu lagi letak mane ek...???

Monday, December 19, 2011

Turun Bendera Najib : Adam Hampir Ditumbuk


Tajuk entri ni sama dgn Tajuk video yg aku jumpe kt YouTube (AntaraPos)
Mula2 aku tak kenal pon sama Adam Adli nie..
tapi member aku share video nie kt FB..
So Check-It-Out la kan..
ADAM ADLI



Kemudian, aku Blurr jap..
Eh ! Bendera NAJIB ??!!
masa skolah dulu takde belajar pon..
Google punye Google..
jumpe dah bendera Najib..


OPSS...JGN MARAH..
kita tak boleh menilai situasi drp satu sumber je..
so, aku dah cari beberapa artikel n blog ttg kejadian nie..
nie korang boleh baca apa dorg tulis ttg Adam Adli..

KHAZANAH MINDA POLITIK MELAYU klik Sini 

AKU PEDULI APA @ APA Klik Sini

KEADILAN DAILY Klik Sini

BERITA HARIAN Klik Sini


Sumber drp BeritaHarian bertarikh 20December2011..LATEST weyy..
Dah baca tu, proses elok2 dalam otak SEREBRUM masing2..


PENDAPAT PERIBADI:
1. tak perlu nak mempolitikkan perjuangan mahasiswa. belajar rajin2, banggakan ibubapa kan bagus.

2. perbuatan adam adli turunkn bendera najib nampak peribadi & berbaur politik, walhal pindaan AUKU bkn atas Najib seorg. Klu tak puas hati, serang la (jumpa) Ahli2 Parlimen. Kenapa mesti pergi bangunan UMNO SAHAJA?  Bendera Presiden Umno yg terdahulu tak nak plak turunkan. konfius aku dibuat nya.

3. pindaan AUKU adalah utk kebaikan, aku harap laa. sbb aku dah Konvo & bekerja Swasta. Ada aku kesah AUKU pinda atau mansuh..?

4. Personally, Pakcik dlm video tu mmg Jantan la datang sorg2 cari Adam Adli. Kalau Adam Adli kena tumbuk dgn pakcik berbadan sasa sikit tu, pon aku tak heran. Nasib la pakcik tak tumbuk, klu tak, merasa la check-in free je dlm lokap .

Apa Pendapat Peribadi Korang Ye..???

Kisah Dua Sahabat

Kisah DUA sahabat.


Pada suatu hari, 50 sen telah bertemu dgn sahabat lamanya, rm50


Mereka jarang bersua muka kerana terlalu sibuk bermusafir sana sini,bertukar tangan...




50sen: assalamualaikum,apa khabar? Lama tak nampak?


Rm50: wa'alaikumussalam. Alhamdulillah sihat.tp penat sikit la.


50sen: awat penat plak?


Rm50: aku ni,travel memanjang. Singapore ke europe, pastu ke US..masuk hotel,pergi



shopping complex. byk lagi lah..kau mcm mana pula skrg?

50sen: aku mcm ni lah..duk msuk masjid, tandas awam, kdai runcit ja.



kedua2 trdiam sbentar..tiba2..



50sen: ehh..kau bila lagi nak masuk masjid?


Rm50: tanya la org yang tengah baca ni.hehe



Mari bersedekah walaupun sekadar senyuman =)


Sekadar dikongsi utk ingatan semua...

Dipetik drp status fb kawan : Faisol Zailan

Die amek drp sape/mane? tanye la die.. =D

Tuesday, December 13, 2011

Trailer G.I. Joe 2 : Retaliation


Korg masih ingat tak filem aksi  ‘G.I Joe: The Rise Of Cobra’, dengan peralatan canggih mengalahkan James Bond ? Kalau korg tak pernah tengok filem tu, pergi tengok kat mana2 sekarang gak. Terjamin Terbaik !
Kalau korg dah tengok, buat revision a.k.a ulangkaji filem tu balik. Sebab korg pasti akan teruja menantikan filem sambungannya, G.I. Joe 2 ni !

Trailer G.I. Joe 2 : Retaliation dah pon keluar di YouTube ! Jom intai sekarang.klik sini

Pengarah G.I.Joe 2 iaitu John Chu (Step Up 3D, Never Say Never) mengekalkan pelakon2 dalam filem sebelum ni, seperti Channing Tatum (Duke), Ray Park (Snake Eyes) and Byung Hun-lee (Stormshadow).

John Chu juga membawa masuk pelakon2 baru yg hebat & famous, seperti Dwayne Johnson aka The Rock (Roadblock), Adrianne Palicki (Lady Jaye) and Bruce Willis (General Joe Colton).

Cobra dah berjaya menyusup White House.. Apakah yg akan terjadi kt G.I.Joe ?
Kita sama2 nantikan filem ni di pawagam 29 JUNE 2012 !!

Oh..maaaii...nape lambat sangat ni..
Syok.org agak2 dh ada tak filem ni ? hmmm...

Saturday, December 10, 2011

Impersonate: Maharaja Lawak Mega minggu 7

Malam semalam aku telan 5 jenis ubat..
Dua ubat selsema, Dua ubat batuk & vitamin C..
Bukannya apa, hidung ni tak berhenti leaking dua hari ni..
Tepat jam 1.00pagi, Duusshhhh! Pengsan atas katil...(tanpa KRroooOhH)

Tapi tak syok betol bila terjaga jam 4.30pagi...
Eh, kesan ubat dah abes ke? Jap aku cek piping hidung...
Haah laa..All Set & Good !! Alhamdulillah...
Kruk Krukk Kruukk...(perot bunyi ni tak syok)

Anyway,aku ada tengok MLM minggu 7..
Ini wajib aku tengok tiap2 minggu, BOBOI, PiMai, Osbon, Adlin, BP...
Minggu ni memang banyak lawak & lucu, tak tahan gelak sampai meleleh air mata ni...
Adooi...giler betol la pelawak2 ni buat skrip lucu..

"pasal apa saya.. itu bukan saya punya kementerian..." BP

"..kau memang dah abes fikir nak mintak Chef Wan punye suara...? " BoBoi

"pabila namanya ditanya dia masam, namun begitu jelingannya aku paham..." Adlin

"tinggi2 kelapa sawit ! baik2 menyawit, nanti kena kepala sakit, jangan cari penyakit ! " Osbon

Part Silent Comedy, aku minat Osbon gak..paling creative..gelak tak abes syeikh oii...

OKEY..Chuck S05E05 & Final Destination 5 dah siap Download..
It's show time..Bye3
PEACE YAWW!!!

Thursday, December 8, 2011

JOM TAMBAH FOLLOWER



Dah 3 tahun blog ni wujud, tp follower tak cecah 100. 
Sedih dan kelakar pon ada. 
Tp nk wat camne,dulu sibuk belajar  kt UM. 
Thanx Very Much kpd Followers yg x jemu2 follow blog ni dr asal kewujudan nye. hihiihiihii...always keep in Your Faiths...

Kpd Bloggerz yg baru melawat blog nie..
WELCOME TO MY BLOG
buat mcm rumah sendiri yer..
cume takde la nk disajikan Air Limau Ais dan keropok lekor ye...

Prinsip Simbiosis dlm blogging nie senang je,
bloggerz yg follow blog ni boleh letak link blog masing2 kt comment entri ni,
InsyaAllah aku akan follow.

Lastly, Thanx kt Lulu-pages

...Old Time Memories : Back to SPM 2005...

Salam....
cite nie bermula sebulan lepas dlm bulan Nov 2011...
mase aku nk dftar SPA, apply keje (gigih nk amek PTD nie)
sekali die suruh isi result SPM, Alamak....!
Tak amek Slip Keputusan tu 1 hal, tak ingat apa yg A dan B itu lg serabut..
(sapa suh amek 11 subjek, Padan Muke)

lepas dihidangkan leteran pokpek  Mama kesayangan selama berminggu2...
itulah Alkisah AlMusabab aku singgah Sekolah lama sebelum gi ofis..
Sekolah kt USJ, ofis aku kt Setapak...Adeyh,sakit drive jauh2 ni...
Tujuan Utama: Slip Keputusan SPM 2005
Kegunaan: Daftar SPA & PTD, Lapor Diri Tamat Pengajian kt JPA.

Korg jangan tanye nape x amek masa 2006/2007/2008/2009/2010...
Aku dh dpt pandangan pelik dan soklan tu masa kt Pejabat Sekolah...
Hehehehehe..(sambil menggaru kepala...itulah cara jawab nye)
So memories aku tersingkap bile ternampak scene2 skolah..
rindu kawan2 skolah...cegu2,ustaz ustazah, GPK, Guru Disiplin & Abg Mat Guard...
Check Out   pictures yg aku sempat snap masa melawat skolah...



Ini struktur baru, lama idam benda nie...



Rimbunan Anggur: Masih ceria tempat ni macam dulu..

Tahun 2005: Kolam ikan ilham & usaha aku,rakan2,cegu2..
Tahun 2011: Pulau bertaman yg cantik juga..

Galeri Bestari : Byk sgt piala sampai ada bilik sendiri, Kool..


Tuesday, December 6, 2011

YUNA - People Powered Concert


CONCERT YUNA ONLINE

Ini peluang kpd Peminat2 YUNA, samada korg fanatik atau suam2 kuku, korg boleh mencipta sejarah bersama YUNA. Korg hanya perlu menempah tiket di NOWYOUCAN
Tarikh konsert 14.12.2011
Hanya 10,000 tiket akan dijual. 
Yang paling BEST,korg akan jd yang PERTAMA di DUNIA menonton secara Online,
 YUNA nyanyikan lagu Single Terbaru dan 
beraksi di People Powered Concert .

The Power is in Your Hands
(ni tagline Hotlink)

Cepat2 Berlari ke alam ONLINE & Book Tiket korg...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...