Adab Blogwalking bawak buah tangan...Klik Klik Klik

Thursday, February 16, 2012

Orang Media Rindu Hidup Orang Geologist

Lama tak update kisah hidup...
hurmmm...kisah terbaru ye...

Salam semua..
Sekarang ni aku agak sibuk menguruskan kerja di agensi media (Infinite Media & Communication). Kesibukan menyusun atur file dan akaun syarikat, sebab nak convert daripada Enterprise kepada Sendirian Berhad. Mungkin kalau yang ingat lagi KHB atau bisnes study dulu2, syarikat Sdn Bhd ni boleh membuat pinjaman yang besar daripada bank, sejajar dengan matlamat syarikat untuk membuat Billboard iklan di tepi2 highway seperti BigTree dan memiliki production set studio sendiri. Ditambah pula dengan pencarian pekerja marketing cum media exec, dan aku perlu melatihnya, kemungkinan besar untuk menggantikan tempat aku.

Hmmm..aku rasa aku rindukan hidup Geologist aku, bermain dengan batu, mineral, sumber alam, sama macam zaman aku belajar geologi di UM dulu. Kenangan fieldwork di Kemaman, Penjom Kuala Lipis, Ipoh, Mersing, Kota Bharu tersingkap balik dalam file2 lama memori ni. Walaupun Owner/Chief Of Director Saada Group meletakkan harapan yang tinggi untuk aku menerajui agensi media tu, tapi aku rasa macam tak kena je dengan Degree Geology aku, aku bukan budak marketing/bisnes mahupun mass comm.

Oleh itu aku telah reconnect kembali dengan rakan2 geology lain. Aku mencari-cari peluang keemasan dalam bidang geologi, mungkin bekerja di Petronas, Penjom Gold Mine, Geotechnical Services, atau Halliburton. Setakat ni itu lah company yang ada kekosongan dengan tawaran posisi Geologist/Oil Well Engineer. Kalau nak tunggu SPA panggil graduan biasiswa JPA macam aku ni memang bertahun lagi la kot. Lagipun apa celop kerja kerajaan, swasta lagi sempoi..HoHoHo..Mak aku staf kerajaan, Sshhh...Hehehe

Bila En.Ramlan, partner syarikat tu tahu je aku nak berhenti dan masuk geologist, terus dia nak naikkan gaji, almost double katanya. Tapi aku lebih kejar minat geology aku daripada client media yang kadang2 merumitkan dan membotakkan kepala bos aku.HaHaHa... Apa-apa pun aku tunggu panggilan syarikat yang perlukan geologist seperti aku. Jika ada rezeki aku di sana, aku pergi. Jika tidak, aku stay je lah jawabnya. HeHeHe..

Alhamdulillah baru-baru ni aku hadirkan diri ke kenduri kahwin kawan baik aku, Yassir Razali, dulu aku suka panggil dia Yassir Arafat masa sekolah rendah. Kih3..tak sangka dia pelajar Medik di mesir (biasiswa JPA), wife dia pun student medik Mesir tajaan JPA. Mesti korang pelik kan camne la JPA bagi kahwin, siap JPA bagi elaun keluarga lagi. Khas kot untuk pelajar tajaan luar negara. Kebetulan pula, masa wedding day yassir kat Masjid UNITEN, aku jumpa kawan2 lama sekolah rendah sekali.Apa lagi reunion la kan. Akan datang, 18Feb ni kami reunion kat futsal cyberjaya. Alamak, kaki aku ni bedung lagi ke nak main bola macam zaman sekolah dulu, masa study kat UM pon tak sentuh futsal.

Perghh..kalau cikgu BM aku baca la karangan hidup aku ni, pasti dia rotan aku cukup2. Tatabahasa nya tunggang langgang. Anyway, selamat malam sume.

Monday, February 13, 2012

Salam Hari Kekasih, patuhi lampu isyarat

Salam...14 januari..ramai la nak wish valentine's day kat kekasih itu ini..macam banyak pulak gf/bf die.."̮ ƗƗaƗƗaƗƗa "̮ ƗƗaƗƗaƗƗa "̮ ƗƗaƗƗaƗƗa "̮.. Tapi kawan aku yang dah kahwin sume post hari isteriku..seronok la wife dia dapat coklat dengan jambangan bunga gedabak2.. Itu tak masuk lagi dengan candle light dinner kat restoran sedap2..hihihi..

Bagus laa kalau berbahagia dengan orang tercinta. Bila fikir2 balik,kesian dengan insan yang kemalangan semalam.. Time aku on the way ke UM, berhenti kat trafik light,tengok2 ada accident. Motor dia dah pecah kat side kiri..ada makcik ni bagitahu motor tu kena langgar dengan kereta. Siapa langgar lampu merah?? Haa..kereta tu langgar lampu merah.. Haish malang memang tak berbaur. Penunggang motor tu ikot peraturan lampu isyarat pon kena langgar buta2 camtu..haishhh..kesian...

Saturday, February 4, 2012

SnowFlake time in Midvalley

 


Hoiii..hehehe..program malam sabtu ni, berBowling dan tengok muvi Chronicle..
Sementara menunggu muvi time, jom kita cari makan..
Hoo..satu-satunya tempat yang ramai kawan cina makan,tapi aku belom try lagi, SNOWFLAKE..
Banyak review yang best-best pasal makanan ni.
So jom kita try, eh, aku try, korang tengok je gambar tu okey. =P
Okey..Aku nak order ni, "Can I have the best selling food in Snowflake?"
Huhu, speaking english,ehemmm..so aku order Taroballs series. Hanya RM6.90 untuk semangkuk.
Dalam tu ada sweetpotato, grass jelly, creamer,etc.
 Dah bayar tu,aku dapat piring UFO, okey,apa benda ufo ni? Aku pon duduk tunggu order siap.
Opocooott !! (Ha,bukan aku melatah)
Tetibe UFO tu bernyala2 n VIBRATE !
Wooo, canggih..rupe2nya bila order siap,UFO tu akan bergetar dan berkelip2.
Okey,amik order.
Looks nice right ? Hehehe..

Ittadakimasu....
Mmmmmmmmm...

Friday, February 3, 2012

Sabtu Ku di Tesco

Assalamualaikum..haa,tak jawab berdosa,kalau jawab saaaayang..hahaha
(Terikot2 Maria Elena)
Sabtu PaGi ni aku memang bangun lambat..semalam balik lewat pagi,lepak kat maple ss14. Makan nasi lemak,sate dan Bandung Soda gelas besar. Ada perkara yang tak suka aku tengok telah berlaku didepan mata aku semalam. Sorang ibu ni boleh nak tampar anak kecik ni yang tak tahu apa itu salah benar. Budak kecik tu baru dalam lingkungan 4-6 tahun. Dia masukkan tangan dalam mulut,normal la budak kecik kemam jari,lapar la tu. Kalau ibu budak tu pandai, tarik je tangan budak tu,bagi dia makanan ke,tak perlu nak tampar2. Kesian dia dah nangis. T_T
So nasihat aku, "kalau tak reti jaga anak kak,tak perlu beranak". Geram aku tengok. Fuhhh..

Haa, cite pasal pagi sabtu aku, jeng jeng.. Aku kat Tesco, dengan mama & baqir. Dah berapa bulan tak temankan mama beli belah barang rumah. Aku breakfast nasi lemak apa entah pagi tadi, tak sodap. So aku cakap,"kalau tak reti masak sedap2,jangan bukak kedai kak".perghhh..

Sesampai je kat tesco, terus cari waffle,corn in cup, aiskrim rm1..Slurrppp..hihi..okey. Dah boleh sambung beli barang..tengok list barang jap. Hmmmm..kokokrunch,tropicana twister,nescafe gold,durian, pisang, french fries, ayam,ikan,sayur, blaa blaa blaa.. Done !

Oooh..lupe nak bagitahu, Salam maulidur rasul ye sume..seronok la dapat bercuti 4 HARI.. Weehuuu.. ^_^

Tuesday, January 31, 2012

Penangan Remy Ishak, PV post melonjak tinggi

Ya TuhanKu...
Ini betol2 ke cobaan ? Biar betul stats blog AngelFireShops camni.
Inilah catatan terbaik sepanjang 3 bulan pembinaan blog AFS.
2 hari dapat catatan lebih 300 PV, tapi UV mungkin kurang.
Tapi tak mengapa, ini sudah cukup memberi kepuasan peribadi

Memang si jejaka hangat malaya, Remy Ishak, betol2 meletopkan PV post aku
Post yang lepas Tweet daripada Aaron Aziz, meroketkan PV post aku juga
Memang betol la kedua-dua artis ni jejaka terhangat di pasaran

Agak-agak lah kan, siapa lah yang tengok post tu kan
Lelaki ke Perempuan ???

Eheemmmm....


Kalau tak sempat tengok post Remy Ishak kt blog AFS
ni ada link post tu, boleh la korang layan cintan ngan Remy Ishak punye gambar je
KLIK untuk CIUM REMY ISHAK

HiHiHiHi
selamat malam

Satisfying My Tummy Thirst

Assalamualaikum..

Hari ni aku sempat breakfast nasi lemak bungkus je kt umah. pastu sambung tido sampai kul 10pg. Bangun2 je ada miskol drp boss. Hehehe..
Bos tanye masuk ofis ke tak hari ni, itu je. Aku pon dgn mamai nye bersiap ke ofis. Sesampai je kat ofis, kita on9 FB dulu. .hew hew hew...
Pastu baru la wat keje sikit2. Start dengan cari quotation iklan kat website/blog. Sebab ada client nak langgan leaderboard 6&12 bulan terus. Siap ada yang mintak tolong cari servis like fanpage FB. Dorg nak UP kan sampai ribu2 Like.
Pastu bos masuk kul 2ptg, die mintak tolong photoshoot produk client,nak masuk magazine. Bos cakap tangan dia tak bedung.keh keh keh..
Dah siap keje tu aku siapkn editing pic2 model fashion korea utk AngelfireShops. Awal februari nanti nak buat soft-launching fashion album. Hohoho..
Banyak sangat perkara nak disiapkan. Sampai lupa nak lunch. Haish...nasib la perot... So habis je kerja terus pergi midValley. Terjumpa Black mentor masa nak beli tiket wayang, Journey2.
sementara tu aku nak makan dulu..
Nyummm3... :)

Friday, January 27, 2012

Hangout di Sunway Pyramid

Wah,ramainye manusia kt sunway pyramid ni.
Mana tak nye, sume nak cuti time ni. Cuti CNY, cuti sekolah, cuti hujung minggu..hehehe
Baru lepas lunch kt Mr.Teppanyaki td. Pasni nak tengok muvi, The Underworld 3D..wuhuuuu..
Malam ni plak ada diskusi dengan partner bisnes untuk launching fashion line terbaru kt AngelFire Sh0ps.
Happy Weekend Everybody:)

<Live Entry Updated via Blackberry>

Thursday, January 26, 2012

Surat Khas : Anugerah Juara Lagu Ke-26



SUNGAI LUI mnjadi saksi pertemuan KEKANDA ADINDA 


yang telah menjadi gelaran tanda kasih kita seketika. 


Saat itu aku merasakan kaulah WANITA SELURUH DUNIA 


yang senantiasa menjadi GADIS SEMASA padaku. 


Namun, kini segalanya berubah, SEDETIK LEBIH telah aku 


habiskan menunggumu di tempat itu, namun kau tak kunjung tiba. 


Mujurlah saat itu AWAN NANO sudi menemani sedihku. 


Baruku tahu kau sebenarnya seorang yang PENAKUT kerana 


tidak mampu berterus terang tentang statusmu. 


Benarlah kata orang tua, " KALAU BERPACARAN biarlah berpada-pada, 


kelak BERIBU SESALAN mula muncul dalam diri ". 


Baru aku percaya CINTA MUKA BUKU bukanlah cinta yang sejati, 


aku percaya HUKUM KARMA dan dikau akan terima balasannya. 


Untuk itu, biarlah aku pendam & simpan KISAH HATI ini untuk selamanya...




ANUGERAH JUARA LAGU










Credit to WhoEverWroteThisAwesome

JOM Terbang Februari Ini, Air Asia


Kickstart your first working day of the Lunar Dragon Year with our Fabulous Fly-day deals, to Phnom Penh, Palembang, Semarang, Hanoi, Shenzhen, Trang and much more from only RM99 (all-in-fare) onwards one way! Fly from 6 – 29 February 2012.

VISA cardholders who purchase Fabulous Fly-Day tickets every Friday from 11am – 4pm will stand a chance to win a 3D2N holiday (Flight + Accommodation) to Kota Kinabalu! Terms and conditions apply.

These Fabulous deals are only available tomorrow 27 January 2012, from 11am – 4pm (GMT+8)! Remember to book it @ www.airasia.com!

Wednesday, January 25, 2012

Takut Lipas ? Apa ke Hal nye


Hye...
korang takot lipas tak ???

lelaki mesti tak takot kan...
selalunya pompuan la takot lipas ni...

Hehehe

Apa reaksi korang kalau ternampak lipas ??

"Ala..biasa je, geli-geli sket tu ada lah...." sambil tangan peluk tubuh, mata keatas

"MaaakkkK ! LippaaassSS ! " sambil lompat2 tak tentu arah

"Mana lipas, mana oh mana...." pastu spray shieldtox macam fogging rumah

kalau setakat spray anak lipas kecik molek, senang la
ni tetiba MAK lipas keluar dari celah2 kotak bawak KAK LONG, KAK NGAH
Perghhhh....
"Wa ingat Lu duk umah jaga suami Lu..."

Ha..amek ko shieldtox...spray sepuas hati
kalau lipas2 tu tak cukup mabuk, amek buku latihan kotak2 maths adik korang
pastu hentam lipas2 di dinding tu
Crushh..Peekkk..!!

Selesai masalah
~Cockroaches Buster~

(esok adik korang dpt souvenir kt buku maths dia)



OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

From a friend wallpost in his FB, lets share this...


WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Me : Huh ? Ohhh ...


WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?


Me : kjg , 17 .


WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?


Me : Huh! =='


WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!


Me : Oke .


*After a few Minute Later =='


WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh :)


Me : K .


WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw .. :(


Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )


WTF : ape yang awak anta saya tak paham !


Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN


(source)




If You are reading these, and you were a part of this sickening words
Please stop fooling yourself, Appreciate your language 
LOL

Monday, January 23, 2012

Tiket PERCUMA AJL 26

Hye...Gong Xi Gong Xi

aku bangun awal subuh tadi
selalu pon bangun awal gak kan

tp kali ni bagun2 siap2
terus kuar umah
memandu spt biase
ke arah Damansara Utama

destinasi aku : Sri Pentas TV3
nak amik tiket percuma AJL 26

Pukul 8.00 PAGI dah beratur wey
entah apa demam aku kali ni
sanggup, gigih, bersemangat waja betol
walhal kaunter bukak jam 10.00 PAGI

Mujur la datang awal
sebab dapat beratur dlm Top 10
lepas tu belakang aku berderet
berpuluh ratus manusia beratur kepanasan

Akhirnya....
dapat juga 4 tiket AJL 26
HiHiHi


Siapa nak ikot aku ???

HeHeHe

Jumpa kt Stadium Putra Bukit Jalil ek
nanti aku update pasal AJL plak isnin depan

Friday, January 20, 2012

Review : Lalang by Matluthfi90 (VIDEO)



Assalamualaikum..
Salam Sejahtera...

Selamat Tahun Baru Cina buat kwn2 berbangsa cina dan mendiang moyang aku...HiHi
Aku kan mix malay-cina..Kulit putih cina, mulut melayu Key-EL...

Skang dah kul 2.10 in the morning, belom tido2 lagi..
Biase la keje duk blogscrambling je..

tetibe aku nampak blogger ni letak video MatLuthfi
try tengok sket best tak Vlog terbaru dia ni, Lalang

Wah (tergamam) kagum dgn cara penyampaian mesej
tak perlu pok pek pok pek air liur tersembur
tak perlu buat muka 'bajet kiut' kt dpn skrin
hanya beberapa montaj boleh create feel

feel apa plak ni..
Feel 'Serious' laa...

ada Bonus tambahan lagi
yepp, aku Kpop Dreamers
Matluthfi90 ni plak letak lagu Mr.Simple by Suju
siap buat K-Pop dance (walhal shuffle je tu)

Pada mulanya aku bukan fan Matluthfi90 ni
tp lepas tengok Vlog kali ni, TER-Subscribe plak Youtube dia










"Orang kata kami macam lalang, tiada pendirian" ~ Matluthfi90

actually,video/montaj yg ditunjukkan memang kena dgn unsur yg nak disampaikan
Matluthfi duk baring bersahaja tak endah kawan bertekak (pendirian atas pagar)
Sebab kedua-dua kawan ni bertekak pasal politik, dua puak berbeza (parti) suke bergadoh je
itulah signifikasi montaj Anjing  Kucing td (kau cakar aku, aku cakar kau balik)

Tapi aku nak kaitkan Lalang dgn isu Politik,
aku ada pendapat tersendiri, tak perlu kita jadi lalang politik,
bila parti tu bertiup ke Anwar Liwat Saiful, kita pon ikot la terbang ke mahkamah tu
bila parti tu laungkan 1 Malaysia, kita pon pakat lekat logo 1 Malaysia kt sume barang

sebenarnya takde motif pon isu Lalang Politik ni dgn aku
aku pilih utk kekal atas pagar, dan aku tetap sayangkan Malaysia

sebab apa aku atas pagar ???

"Woi, Orang mcm aku, kami sengaja kosongkan jiwa kami, pasai otak kami dah penuh dgn bullshit politik yg hangpa duk maen ni"  ~ MatLuthfi90


Video credit: Matluthfi90
Review by AnGeLFiRe

Thursday, January 19, 2012

Join Contest 1 : Contest Blog Paling Kemas


Hohoho..
nk join byk2 contest bloggers pasni..
yeyyy!!!





Blog ni kemas ke tak ye..??
jap nak vakum carpet, mop lantai, cuci langsir...

fuhh...fuh...fuhhhhh
penat...lama x buat keje umah

Monday, January 16, 2012

Entri Golden Pizza, Baucer Buku1Malaysia Galak Baca Buku

Pada CUTI AHAD lepas..

bosan nye kartun kt Tv
tak boleh duk diam kt umah ni
kalau tak, abes hang otak
(amek hanger,sangkut otak dlm almari)




JOM Ke SHAH ALAM

berbekalkan minyak kete separuh tangki,
smartTAG Rm45 dan BlackBerry...
Aku pon hantar adek No.2 (Angah) ke Shah Alam
die ada exam paper lg kt UiTM

SHAH ALAM ke UM
pickup Suhaili Hamasaki
Nak Breakfast katanye
tp dh tengahari pon apa kes

BRUNCH jelah
sambil2 mkn tu boleh servis kete skali
nak tukar 'rear control arm' 
aku komplen la ada bunyi kt suspension belakang
Apek tu buat bunyi "eEek oOok eek oookk !..bunyi camni kan ?"
Hahaha..aku pon ckp , "Sama ar boss !".Mane Apek taw ni
Satu Jam lg SIAP, kite mam dulu...







Dah siap kete
Dah siap makan pizza & pasta
(org lain Brunch Nasi berlauk je)
Kite shoot ke OU
nak window shopping, karoke, beli Shimino Japanese Crepes

Apa yg menarik di One Utama
sempena CNY 2012 ni ??

Konfem2 la pentas utama (Oval) tu
ada decoration CNY
Merah menyala je sume
siap ada Naga duk dlm tiram









MPH :  Jadikan Membaca Amalan Kita







Suhaili Hamasaki nak beli stationery
orang tu dpt baucer buku RM200
Untung Lerr

Tp last2 yg beli barang aku gak
buku Tips Media Social dgn envelope kecik

Dah Penat,  Jom Balik...

Sunday, January 15, 2012

Video Kekasih Utk Kekasih 2.0, Video Reply 'BoyPrank'

Kalau korg sedar kt YouTube & Facebook skang tgh hangat video Gurl ni
die Vlog ucapan syg die kpd kekasih nye kt luar negara (katanye)
Dengar cite video ni penah di Delete, tp skang timbul balik
Siap ada mesej melekat kt video lagi
Lets ROLL this video People....



Ooopp...sabar...
tunggu dulu..
jangan komen pape lg...
jom kite tengok video satu lg..
kononnye 'BoyPrank' Reply..
CHECK IT OUT...



Haaa...
dah tengok kan..kan..
apa tunggu lagi..
komen2, conteng2, bg pendapat korg
tentang video ni laa

Saturday, January 14, 2012

Tentang Blog Aku (part 1)


Assalamualaikum...
Salam Sejahtera...
Salam 1 Malaysia...

Di Malam Sabtu ni aku nak kongsi pengalaman la ye
ini pengalaman blogging yg menjadi satu ketagihan melebihi hobi

Kalau korang perasan la ye pic atas tu
pic kat atas tu aku printScreen drp blog AngelFire Shops

Template simple, banner header pon biase je
takde pape yg Blink2 Twinkle ke
takde gak Salji Bunga Sonata 
takde lagu2 yg irritating

HiHiHiHi 

Aku sebenarnya ada dua blog
AnGeLFiRe2806 ni blog peribadi, mcm yg korg baca ni
entri pon kebanyakannya ala-den-pasar
AngelFireShops plak blog kedua
lebih kpd nk tarik trafik, try tutorial blogging pelik2

Kalau tengok jumlah followers pon berbeza
Ni la printcreen Dashbord aku

AngelFireShops baru start bulan NOVEMBER 2011
AnGeLFiRe 2806 (Striking Your Own Barrier) ni sejak 2007 tak silap aku

SO...
camne AngelFireShops tu boleh pecut laju dgn twinturbo ?
Haa..
Rahsianye ada kat Laman Muka Buku a.k.a FACEBOOK
Tak Percaya?? Tak Patut Tak Patut (gaya Gopal dlm kartun BoboiBoy)
korang tengok sendiri Referring Site yg aku PrntScreen drp BlogStats 

Haaaa...percayalah dengarkanlah sesungguhnya ..
ku serahkan jiwa raga ku hanyalah..untukMu....(Che~wah...cepuk kang) 
Pelawat Blog Angelfireshops majoriti dtg drp facebook
sbb dorg klik link blog yg aku letak kt FB Group Bloggers
Antaranya:
KELAB BLOGGER (ni BenAshaari punye)

BLOGGER TERCINTA (ni Chunk, MraMastura & geng die punye) 
Ha,tercegat apa lg,kalau tak join group ni lg,cepat berlari join

FANPAGE BLOG
ni satu lagi perkara penting yg aku nampak
kalau korang perasan, bile kite nak follow blog org, bukan main susah
yelah..nak tekan button follow, sign in Google account lg, sape rajin ?


Lain la FB, tak payah suruh online FB
Bangun2 tido je terus online FB dulu
Hantu FB betol manusia akhir zaman nie
So, lebih baik korg tambah FanPage LIKE kat blog korang 

kat Blog aku, lalukan je mouse kat Logo FB tu, terus kuar FanPage Like
Mudah je orang2 nak klik LIKE, tak susah pon
676 people Like okay sejak Nov 2011-Jan 2012
Syukur pada Tuhan


Bila trafik ke blog korang dah tinggi
apa result yg korang dapat?? Tak Tahu ke?
Haaa...
bile trafik blog korang tinggi, lagi mudah carian blog korang kt GOOGLE ye
misalnya entri korang ada ckp pasal artis 
Lisa Surihani bakal langsung perkahwinan dgn Yusry KRU
pastu ada plak peminat artis ni nak Google ttg perkahwinan tu
DING DONG !!
menjelmalah entri post korang, maybe top 10 or 20




Tp kalau korang Google Angelfireshops
PING PONG !!!
ada 5 carian di TOP 5
TERBAIK... (gaya BoboiBoy)

^__^

Sekian, Wassalam...
selamat berhujung minggu
Dont Drink & Drive

Tuesday, January 10, 2012

Braided Leather Wristwatches by Q-Su

Selamat Pagi ~
pagi nie nk bgtw ttg Aku Online Shopping
Haaa~
baru je tadi aku purchase sejenis wristwatch
drp supplier kt HongKong




Bermulanya kisah ~
ni tengah2 breakfast Milo Bowl + Fresh Milk
kruupp kraapp ~
(bunyi milo bowl)
sempat lg tangan klik2 internet
view tshirt,jacket,jam tangan,laptop
Akhirnya ~
Lady wristwatches ni aku beli
banyak gak 12 UNIT
mcm2 color ada
tengok la sendiri


Dial Window Material Type:
Glass
Case Material:
Stainless Steel
Brand Name:
Q-Su
Dial Material Type:
Stainless Steel
Water Resistance Depth:
10 m
Movement:
Quartz
Dial Diameter:
2.5 cm
Style:
Dress
Gender:
Women
Condition:
New without tags
Feature:
Water Resistant
Dial Display:
Analog
Case Shape:
Square
Band Material Type:
Leather
Band Length:
37.5 cm
Band Color Choices:
red,brown,silvery,green,blue,orange, pink,black,white
Material:
Leather



Lawa kan jam nie..
kpd LELAKI, kita harus bersabar ye
jam ni tak sesuai dgn kulit kasar kita
biarlah jam ni jd milik Wanita ye

Order ni dalam Shipping Process
so kena la tunggu lg 2-3 minggu
Kalau mata hati dah tertambat
berminat nk miliki satu jam ni
Komen la post entri nie ye



Kpd COUPLEs yg baca entri ni
share post entri nie kt pasangan masing2
mintak Boyfie tu belikan
pastu balut dlm kotak hadiah cantik2
Kalau nk romantik
suruh dia bagi masa Dating / Candle Light Dinner

SO SWEET ~
BYE~

Menarik : Duit kertas bercantum dengan bangunan



Foto duit yg diselarikan dgn bangunan asal mmg byk dah skang
tp tak sume foto tu betol2 'lekat' ngan bangunan blkgnya
Kalau korg pernah try snap foto camni
SHARE lah ramai2

Menarik : Apartment berubah I LOVE U


Wah...
Cahaya lampu sebuah bangunan digunakan utk menulis 'I <3 U" 
Siapalah wanita bertuah nie kan ?
Untung Untung...

Sunday, January 8, 2012

Berita: LIVE UPDATE 901 ANWAR

9 Januari 2012

IKUTI LINTAS :LANGSUNG PERHIMPUNAN 901 ANWAR

KLIK LINK LIVE UPDATE

OKEY,nak bersiap ke Ofis
Ada sessi mencari pekerja baru bhgn Marketing
selama seminggu pos marketing ni dibuka
hopefully dpt la cari staf baru yg berkelayakan

Aaron Aziz : Terkejot tengok tweet drp @Aaron535Aziz


WOAHOHOHO !!!
nak bagitaw sume cite gempaq tahun baru ni
Pagi td Abg Aaron Aziz yg famos amous tu TWEET aku
HOHOHO
Gumbira tak terkata
tengok la tweet kt FB aaron aziz ni
Tolong la JELES ye

=P



TAPI..TAPI..TAPI...
Tweet ini DUSTA semata2..
Ini hanyalah trick HTML yg aku belajar..
tapi COOL kan trick nie?
HeHeHeHe

Kalau korg ada dgr berita2 yg bukan2 ttg artis letak status itu ini
lengkap dgn bukti pics lah, print screen status FB dan twitter lg
Ohoho..Jgn cepat terpedaya kawan2 ku
kadang2 kita perlu berfikir dgn bijak, laman sosial, internet ni banyak helah nye
Apatah lagi ONLINE FRAUD
Kita kena lah berHATI-HATI ye



So biarlah aku tunjuk print screen Tweet Aaron Aziz kt FB dia
INI SITUASI  SEBENAR



Kpd korg yg reti buat trick nie
sila gunakan ilmu tu utk kebaikan ye
bukan nye kerosakan

Kpd mereka yg tak reti trick nie
STAY TUNED
nanti ada masa aku REVEAL TRICK nie

Kpd Aaron Aziz:
Hi, Bro. Kalau tetibe terlajak ke blog ni.
Probability tu mungkin 0.0001
Terbaca pulak entri ni.
Hopefully jgn marah ye. HeHeHe
IM A BIG FAN OF YOU
HIDUP OMBAK RINDU
Tak Sabar nk tengok KL GANGSTER II

Sunday, January 1, 2012

...My New Year 2012...

Terlalu banyak kenangan menyambut TAHUN BARU 2012
banyak giler kami makan dan berjalan sementara menanti detik 12mlm
skang tak sempat nak tulis sume perkara
tapi ini sebahagian pics yg sempat dikongsi
pandai2 la buat naratif sendiri ye
(sbb ada yg pandai me-reka cite mcm puting beliung)
hehehehhe


Pit Stop Pertama: One Utama
Rancangan awal nk tgk muvi Sherlock Holmes 2.minat giler cite tu.tp Hall FULL. 
So beralih plan ke-2, Bowling match.AQ vs SU. Ball10/11 vs Ball 8/9. 
Shhh...die x bawak stokin.cover baik punye. 
Resultnye sendiri tgk la. Malas nak cite kemenangan yg bukan jd hak milik...=P






Wuuuu..tetibe gelap U-Bowl nie..ohh..ada New Year Celebration.tp apa celop sambut kt boling, pegi tgk Fireworks kat The Curve lg best...


Fireworks 1 diletupkan antara The Curve & Tesco (klu tak silap)
WOOAAAHHHH !!!


KEBABOOMMMMM !!!! bergegar jantung nie bile Bunga Api ke-2 dilancarkan kt bangunan e@Curve. Dekat sgt ngan kepala nie...Tudung2 cover...eh,payung2 tolong...


Berlari merempuh dgn badan yg kurus ni ke barisan hadapan. Nak tgk ada konsert apa la kt pentas utama tu. DJ in da House:Remix lagu2 yg menarik. Wah,budak2 skolah seronok melompat2 gumbira dgn MOSH dorg.


Al-kisah nak kongsi ni. Masa kami duk beli Jajan kt 7-Eleven, aku jd ramah la dgn akak cashier tu.
Aku: Akak tak sambut New Year ke? ke bos tak bg cuti...
Akak: Eh ! Watpe nk sambut2 Tahun Baru ni...tu BUKAN BUDAYA kite...
Aku: (Zaasssss...!!!)  err..yelah kak.laen org laen cara hidup nye...


CHAWAN: Owner kafe nie bukan pelat yer. Menu2 yg menarik dan sedap utk dinikmati. Cubalah kalau korg berkunjung kt Bangsar Village II. Ada mcm2 jenis kopi KAW punyer utk peminat kopi2 melayu. Kalau breakfast, aku syorkan Roti Bakar Kaya Butter dan Teh O suam.Fuuuhh...selera tekak separa melayu.. 

Ini bukan muka sedey tak cukup makan. Ini muka tak mandi dan tak tido lagi. 
Seronok sgt sambut New Year. sambil teringat kata2 akak 7-Eleven tu. ayoyo...



STARBUCKS: Pertama kali aku kenalkn Choc Cream Chip kt die nie, pantang dah nmpk star je, buck satu.
HIHIHI...tp aku suke lg Signature Hot Chocolate...mmmmm...

ENTRI NIE baru 60% siap...
padahal byk lg content menarik..
tapi sbb ngantok dah dan x sabar nk kongsi..
so publish la yg mane boleh dulu...
 hihihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...