Adab Blogwalking bawak buah tangan...Klik Klik Klik

Saturday, January 14, 2012

Tentang Blog Aku (part 1)


Assalamualaikum...
Salam Sejahtera...
Salam 1 Malaysia...

Di Malam Sabtu ni aku nak kongsi pengalaman la ye
ini pengalaman blogging yg menjadi satu ketagihan melebihi hobi

Kalau korang perasan la ye pic atas tu
pic kat atas tu aku printScreen drp blog AngelFire Shops

Template simple, banner header pon biase je
takde pape yg Blink2 Twinkle ke
takde gak Salji Bunga Sonata 
takde lagu2 yg irritating

HiHiHiHi 

Aku sebenarnya ada dua blog
AnGeLFiRe2806 ni blog peribadi, mcm yg korg baca ni
entri pon kebanyakannya ala-den-pasar
AngelFireShops plak blog kedua
lebih kpd nk tarik trafik, try tutorial blogging pelik2

Kalau tengok jumlah followers pon berbeza
Ni la printcreen Dashbord aku

AngelFireShops baru start bulan NOVEMBER 2011
AnGeLFiRe 2806 (Striking Your Own Barrier) ni sejak 2007 tak silap aku

SO...
camne AngelFireShops tu boleh pecut laju dgn twinturbo ?
Haa..
Rahsianye ada kat Laman Muka Buku a.k.a FACEBOOK
Tak Percaya?? Tak Patut Tak Patut (gaya Gopal dlm kartun BoboiBoy)
korang tengok sendiri Referring Site yg aku PrntScreen drp BlogStats 

Haaaa...percayalah dengarkanlah sesungguhnya ..
ku serahkan jiwa raga ku hanyalah..untukMu....(Che~wah...cepuk kang) 
Pelawat Blog Angelfireshops majoriti dtg drp facebook
sbb dorg klik link blog yg aku letak kt FB Group Bloggers
Antaranya:
KELAB BLOGGER (ni BenAshaari punye)

BLOGGER TERCINTA (ni Chunk, MraMastura & geng die punye) 
Ha,tercegat apa lg,kalau tak join group ni lg,cepat berlari join

FANPAGE BLOG
ni satu lagi perkara penting yg aku nampak
kalau korang perasan, bile kite nak follow blog org, bukan main susah
yelah..nak tekan button follow, sign in Google account lg, sape rajin ?


Lain la FB, tak payah suruh online FB
Bangun2 tido je terus online FB dulu
Hantu FB betol manusia akhir zaman nie
So, lebih baik korg tambah FanPage LIKE kat blog korang 

kat Blog aku, lalukan je mouse kat Logo FB tu, terus kuar FanPage Like
Mudah je orang2 nak klik LIKE, tak susah pon
676 people Like okay sejak Nov 2011-Jan 2012
Syukur pada Tuhan


Bila trafik ke blog korang dah tinggi
apa result yg korang dapat?? Tak Tahu ke?
Haaa...
bile trafik blog korang tinggi, lagi mudah carian blog korang kt GOOGLE ye
misalnya entri korang ada ckp pasal artis 
Lisa Surihani bakal langsung perkahwinan dgn Yusry KRU
pastu ada plak peminat artis ni nak Google ttg perkahwinan tu
DING DONG !!
menjelmalah entri post korang, maybe top 10 or 20




Tp kalau korang Google Angelfireshops
PING PONG !!!
ada 5 carian di TOP 5
TERBAIK... (gaya BoboiBoy)

^__^

Sekian, Wassalam...
selamat berhujung minggu
Dont Drink & Drive

1 comment:

  1. owh .. hehehe .. trima kasih ..sebb info yang sangat2 berguna nih ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...