Adab Blogwalking bawak buah tangan...Klik Klik Klik

Friday, January 20, 2012

Review : Lalang by Matluthfi90 (VIDEO)



Assalamualaikum..
Salam Sejahtera...

Selamat Tahun Baru Cina buat kwn2 berbangsa cina dan mendiang moyang aku...HiHi
Aku kan mix malay-cina..Kulit putih cina, mulut melayu Key-EL...

Skang dah kul 2.10 in the morning, belom tido2 lagi..
Biase la keje duk blogscrambling je..

tetibe aku nampak blogger ni letak video MatLuthfi
try tengok sket best tak Vlog terbaru dia ni, Lalang

Wah (tergamam) kagum dgn cara penyampaian mesej
tak perlu pok pek pok pek air liur tersembur
tak perlu buat muka 'bajet kiut' kt dpn skrin
hanya beberapa montaj boleh create feel

feel apa plak ni..
Feel 'Serious' laa...

ada Bonus tambahan lagi
yepp, aku Kpop Dreamers
Matluthfi90 ni plak letak lagu Mr.Simple by Suju
siap buat K-Pop dance (walhal shuffle je tu)

Pada mulanya aku bukan fan Matluthfi90 ni
tp lepas tengok Vlog kali ni, TER-Subscribe plak Youtube dia










"Orang kata kami macam lalang, tiada pendirian" ~ Matluthfi90

actually,video/montaj yg ditunjukkan memang kena dgn unsur yg nak disampaikan
Matluthfi duk baring bersahaja tak endah kawan bertekak (pendirian atas pagar)
Sebab kedua-dua kawan ni bertekak pasal politik, dua puak berbeza (parti) suke bergadoh je
itulah signifikasi montaj Anjing  Kucing td (kau cakar aku, aku cakar kau balik)

Tapi aku nak kaitkan Lalang dgn isu Politik,
aku ada pendapat tersendiri, tak perlu kita jadi lalang politik,
bila parti tu bertiup ke Anwar Liwat Saiful, kita pon ikot la terbang ke mahkamah tu
bila parti tu laungkan 1 Malaysia, kita pon pakat lekat logo 1 Malaysia kt sume barang

sebenarnya takde motif pon isu Lalang Politik ni dgn aku
aku pilih utk kekal atas pagar, dan aku tetap sayangkan Malaysia

sebab apa aku atas pagar ???

"Woi, Orang mcm aku, kami sengaja kosongkan jiwa kami, pasai otak kami dah penuh dgn bullshit politik yg hangpa duk maen ni"  ~ MatLuthfi90


Video credit: Matluthfi90
Review by AnGeLFiRe

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...